Eventyret om "Prinsessen på ærten" af H.C. Andersen

Der var engang en prins, han ville have sig en prinsesse, men det skulle være en rigtig prinsesse. Så han rejste hele verden rundt, for at finde sådan en, men alle vegne var der noget i vejen, prinsesser var der nok af,men om det var rigtige prinsesser, kunne han ikke ganske komme efter, altid var der noget som ikke var så rigtigt. Så kom han da hjem igen og var så bedrøvet, for han ville så gerne have en virkelig prinsesse.

En aften blev det da et frygteligt vejr; det lynede og tordnede, regnen skyllede ned, det var ganske forfærdeligt! Så bankede det på byens port, og den gamle konge gik hen for at lukke op. Det var en prinsesse, der stod udenfor.

Men Gud hvor så hun ud af regnen og det onde vejr! Vandet løb ned ad hendes hår og hendes klæder, og det løb ind ad næsen på skoen og ud ad hælen, og så sagde hun, at hun var en virkelig prinsesse.

"Ja, det skal vi nok få at vide!" tænkte den gamle dronning, men hun sagde ikke noget, gik ind i sovekammeret, tog alle sengeklæderne af og lagde en ært i bunden af sengen. derpå tog hun tyve madrasser, lagde dem oven på ærten, og så endnu tyve edder-dunsdyner oven på madrasserne. Der skulle nu prinsessen ligge om natten.

Om morgenen spurgte de hende, hvorledes hun havde sovet. "O, forskrækkeligt slet!" sagde prinsessen, " jeg har næsten ikke lukket mine øjne den helenat! Gud ved, hvad der har været i sengen? Jeg har ligget på noget hårdt, så jeg er ganske brun og blå over min hele krop! Det er ganske forskrækkeligt!"

Så kunne de se, at det var en rigtig prinsesse, da hun gennem de tyve madrasser og de tyve edder-dunsdyner havde mærket ærten. Så ømskindet kunne der ingen være, uden en virlelig prinsesse.

Prinsen tog hende da til kone. For nu vidste han, at han havde en rigtig prinsesse, og ærten kom på kunstkammeret, hvor den endnu er at se, dersom ingen har taget den. Se, det var en rigtig historie.

SNIP-SNAP-SNUDE. Håber du nød de dejlige Ebba Schultz tegninger : )

Noget fra omslaget af bogen.

Prinsessen på ærten.
tegnet af Ebba Schultz ca. 1945
Klik på billederne for at læse eventyret.
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE