11-12-2021

Lidt om mig.

Jeg har samlet på påklædningsdukker siden årsskiftet 2000.

Påklædningsdukker fyldte en stor del af min barndom; ikke at jeg direkte samlede, mere at jeg tegnede og legede. Nogle få af dukkerne har overlevet fra dengang, og da kassen blev fundet frem, var kimen til mit samlerliv sået.

Jeg samler på mange forskellige slags påklædningsdukker; og mange forskellige tegnere, dog primært de danske. Det er nok de flotte damer og filmstjernerne fra 40´erne og 50´erne, som jeg er mest begejstret for, men det kan være svært at vælge for hver tegner eller kategori har sin egen charme.

Som samler kan det være svært at begrænse sig, og min interesse og jagt har jævnligt flyttet sig fra det ene emne til det næste; på den måde har jeg også hele tiden udvidet min viden, og jeg er i dag i stand til at identificere det meste.

Efterhånden er der også kommet andet papirlegetøj ind i samlingen; glansbilleder, kravlenisser, julekalendere, klippeark, tegnede kort m.m., da disse ofte blev tegnet af de samme kunstnere, som tegnede påklædningsdukker.

Fra juni 2008 - december 2009 var jeg medredaktør af ”PD-Bladet”, indtil bladet ophørte.

I maj 2010 kastede jeg mig over "rigtige" dukker - primært Pusle dukkerne, og i løbet af få måneder havde jeg fået opbygget en hel pæn samling, der løbende er blevet udvidet, også med lidt andre dukker og diverse dukketilbehør.

Jeg bruger min samling aktivt både igennem udstillinger, men også ved at lave forskellige temaer med påklædningsdukkerne eller dioramaer med dukkerne.

Har du noget liggende af det ene eller andet, som du ikke længere skal bruge, hører jeg meget gerne fra dig.

Mange samlerhilsener fra Lise

Del siden